Σαντορίνη

Σάντα Ειρήνη & more

H ενέργεια του νησιού μεθυστική. Η ιστορία και οι αρχαιολογικοί χώροι ξακουστοί. Οι παραλίες ονειρικές. Η θάλασσα παραμυθένια. Το φαγητό νέκταρ φτιαγμένο από ανθρώπους που αγαπάνε τη Σαντορινιά γη και την υπηρετούν με σεβασμό εδώ και χρόνια.
Και πάνω από όλα, τα τρυφερά και συγχρόνως τόσο έντονα χρώματα ενός ουρανού που την ώρα που δύει, δημιουργεί μια τέχνη θεϊκή.

Για το Ηφαίστειο

Η Σαντορίνη, Θήρα ή Στρογγύλη είναι παγκοσμίως γνωστή για την ηφαιστιογενή μορφή της. Απείρου κάλλους το αποτέλεσμα της μάνας γης, δίνοντας μεγαλύτερη ένταση σε όσα η ίδια εξαφάνισε. Το κεντρικό τμήμα της ανατινάχτηκε μαζί με τον κρατήρα του ηφαιστείου περίπου το 1613 π. Χ., γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή του προϊστορικού πολιτισμού του νησιού και τη δημιουργία αυτού που σήμερα ονομάζουμε καλντέρα της Σαντορίνης.
Μπορείτε να επισκεφθείτε με τα καραβάκια που κάνουν εκδρομές στα ηφαίστεια: Τη Νέα Καμένη όπου μπορείτε να περπατήσετε μέχρι τον κρατήρα του ηφαιστείου. Την Παλαιά Καμένη με τις Θερμές Πηγές. Τα νερά έχουν χρώμα κιτρινωπό, θερμοκρασία 5 βαθμούς υψηλότερη από την υπόλοιπη θάλασσα και η μυρωδιά του θειαφιού είναι έντονη. Το νησάκι της Θηρασιάς, το οποίο σύμφωνα με τη μυθολογία, πήρε το όνομά του από τη μικρότερη κόρη του βασιλιά Θήρα, τη Θηρασία, στην οποία το είχε παραχωρήσει για να κτίσει ένα μεγαλοπρεπές ανάκτορο.

Για μνημεία

Οικισμός Ακρωτηρίου

Το Ακρωτήρι είναι ο πιο σημαντικός προϊστορικός οικισμός του Αιγαίου. Η στάχτη έθαψε τον οικισμό που σήμερα έρχεται στο φως από τις ανασκαφές και επιβεβαιώνει τον λαμπρό πολιτισμό της εποχής. Ο αρχαιολογικός χώρος βρίσκεται κοντά στον οικισμό Ακρωτήρι, ένας χώρος που σίγουρα αξίζει να επισκεφθείτε.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι και τα μουσεία του νησιού όπως:
Το Προϊστορικό και το Αρχαιολογικό μουσείο στα Φηρά που εκθέτουν αγάλματα, γλυπτά , επιγραφές και πήλινα αγγεία.
Μπορείτε να επισκεφθείτε το παραδοσιακό χωριό Πύργος, το οποίο ήταν πρωτεύουσα του νησιού έως το 1800 π. Χ.
Θα σας εντυπωσιάσει με τα στενά δρομάκια και τις καμάρες ενώ φιλοξενεί τον Βυζαντινό Ναό της Παναγίας Επισκοπής.

Για παραλίες

Κόκκινη Παραλία

Η Κόκκινη παραλία είναι μια ιδιαίτερα σαγηνευτική παραλία του νησιού με σκούρα μπλε νερά, κατακόκκινα βότσαλα που κάποτε ήταν σαν τα κατακόκκινα μεγάλα βράχια της και βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από το Adelante 88.

Λευκή Παραλία

Τα βράχια της λευκά, σμιλεμένα από τον άνεμο, συναντιούνται με το λευκό βότσαλο και σε ωθούν να κολυμπήσεις στα πεντακάθαρα νερά της.

Βλυχάδα

Η παραλία κοσμείται με λεπτή μαύρη άμμο και σκούρο βότσαλο, περίτεχνα λαξεμένα βράχια που μοιάζουν σαν να παλεύουν με τον χρόνο. Χαλαρώστε και νιώστε την θέρμη του μαγευτικού τοπίου.

Περίσσα

Από τις πιο γνωστές και δημοφιλείς παραλίες του νησιού με ψιλή μαύρη άμμο, όπου θα βρείτε πολλά beach bars με μεγάλη ποικιλία σε θαλάσσια σπορ.

©2017-2023 Adelante 88. All Rights Reserved. Web design Concept Maniax.